Món quà tinh thần gởi tặng justfun từ: hoatimxua, lonelyheart, Christiane, msn, lkkevin, dongsong, xaxe
Xà Lát Spinach trộn với dấm từ trái táo (Apple Vinaigrette)
Đồ chuẩn bị:
1 Một bó chừng 10 tới 12 oz rau spinach
2 ½ cup đường trắng
3 ½ cup dấm ( apple cider vinegar)
4 2 muỗng hành thái mỏng loại trắng hay đỏ
5 ½ muỗng bột mù tạc ( dry mustard)
6 ½ muỗng muối
7 ¼ cup dầu ăn ( dầu bắp, dầu đậu phụng tùy thích nhưng nếu dùng dầu olive thì tốt hơn )
8 ¾ cup trái táo bằm nhiễn
Đó là căn bản món xà lát spinach trộn tuy nhiên bạn có thể tủy thích mà thêm tỏi giã nhiễn, tiêu… hoặc bớt đi những gia vị bạn không hạp khẩu vị.
Cách làm :
Rau Spinach rửa nhiều lần cho thật sạch cát rồi để khô trong rổ.
Trộn các thứ khác ( Đường, muối, dấm, hành….) làm nước rưới (dressing)
Cất cả hai vào tủ lạnh . Khi ăn thì lấy ra và rưới nước rưới ( dressing) lên.
Tùy thích bạn có thể thêm trứng luộc cắt khoanh, crumbled cooked bacon, hành phi.
Rau spinach rất bổ nhất là ăn sống nhưng có nhiều bà nhiều cô không thích mà vẫn phải ăn ít nhất một bó vì nó giúp họ giảm cơn mệt mỏi, đau lưng khi có tháng.
Tuy nhiên rau spinach có lượng calcium cao nên nhưng ai có bịnh gout thì nên thận trọng.
More Spinach Salad Recipes
Fresh Spinach Salad
Spinach Salad with Hard Cooked Eggs and Mayonnaise
Spinach Salad Recipe with Bacon
Spinach Salad Recipe
Spinach Salad with Pineapple
Strawberry and Spinach Salad
Spinach Salad with Hot Dressing
Wilted Spinach Salad
Spinach Salad with Mushrooms
Turkey and Spinach Salad with Wild Rice
Spinach Salad Index
Vegetable Salads
Coleslaw & Cabbage Salads
Spinach Recipe Index
Salad Recipes
Slow Cooker Recipes | Casseroles | Main Recipe Index
Weekly Crockpot Recipe Newsletter
Nếu ăn sống không được thì ăn tái theo:
Warm Spinach, Mushroom Salad
Warm Spinach, Mushroom Salad
Summary
This is a delicious salad made with Spinach and lovely warm mushrooms lightly tossed in a wok with some spring onions and a wholegrain mustard and balsamic dressing
Ingredients
Salad
500 g spinach
5 Shiitake mushrooms (sliced)
3 large sliced tomatoes
2 spring onions
1 teaspoon of olive oil
Dressing
1 teaspoon wholegrain mustard
4 tablespoons balsamic vinegar
1 teaspoon of crushed garlic
Method
Put a wok or a pan over heat
Slice the spring onions and put them in a wok with a bit of olive oil
Wait until the spring onions start sizzling
Add the sliced mushrooms and cook for about 5 mins
Put the spinach in a large bowl
Add the tomatoes and mushrooms mixture
Prepare the dressing by adding the mustard, balsamic vinegar and garlic into a small bowl and mix well
Lightly toss the salad and add the dressing
Season with some pepper
Enjoy
Spinach, boiled
1.00 cup
180.00 grams
41.40 calories
Nutrient Amount DV
(%) Nutrient
Density World's Healthiest
Foods Rating
vitamin K 888.50 mcg 1110.6 482.9 excellent
vitamin A 14742.00 IU 294.8 128.2 excellent
manganese 1.68 mg 84.0 36.5 excellent
folate 262.44 mcg 65.6 28.5 excellent
magnesium 156.60 mg 39.1 17.0 excellent
iron 6.43 mg 35.7 15.5 excellent
vitamin C 17.64 mg 29.4 12.8 excellent
vitamin B2 (riboflavin) 0.42 mg 24.7 10.7 excellent
calcium 244.80 mg 24.5 10.6 excellent
potassium 838.80 mg 24.0 10.4 excellent
vitamin B6 (pyridoxine) 0.44 mg 22.0 9.6 excellent
tryptophan 0.07 g 21.9 9.5 excellent
dietary fiber 4.32 g 17.3 7.5 very good
copper 0.31 mg 15.5 6.7 very good
vitamin B1 (thiamin) 0.17 mg 11.3 4.9 very good
protein 5.35 g 10.7 4.7 very good
phosphorus 100.80 mg 10.1 4.4 very good
zinc 1.37 mg 9.1 4.0 very good
vitamin E 1.72 mg 8.6 3.7 very good
omega 3 fatty acids 0.15 g 6.3 2.7 good
vitamin B3 (niacin) 0.88 mg 4.4 1.9 good
selenium 2.70 mcg 3.9 1.7 good
World's Healthiest
Foods Rating Rule
excellent DV>=75% OR Density>=7.6 AND DV>=10%
very good DV>=50% OR Density>=3.4 AND DV>=5%
good DV>=25% OR Density>=1.5 AND DV>=2.5%